Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиВитамин B13 (Оротова киселина)
Витамин B13 (Оротова киселина)

Все още науката не е разбрала всички тайни на витамин В13. Знае се, че той помага при лекуването на множествена склероза. Друга доказана заслуга на този витамин е участието му в усвояването на витамин В12 и фолевата киселина. Изследвания върху животни сочат, че и В13 участва във възстановяването на кръвните клетки и производството на нови такива.
Усилията на учените са насочени и към установяването на симптомите на дефицит на този витамин. Подозренията са, че липсата му може да доведе до дегенеративни клетъчни процеси, чернодробни смущения и преждевременно стареене.
Най-добрите източници също не са доказани категорично, но като такива се считат млякото и млечните продукти, соята и зеленчици като моркови и картофи.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator