Начало
НачалоЗдравни новиниНов интегразен инхибитор на Glaxo срещу HIV инфекция
Нов интегразен инхибитор на Glaxo срещу HIV инфекция 03 април 2012

Новият интегразен инхибитор dolutegravir, който се приема веднъж дневно, има сходна на популярния raltegravir (Isentress) ефективност при лечение на HIV-1 инфекция, сочи проучване във фаза III.

Dolutegravir и raltegravir са интегразни инхибитори - сравнително нов клас препарати, който блокира интегрирането на генетичния материал на вируса в този на гостоприемната клетка. Dolutegravir може да се окаже много важен препарат за Глаксо, който може да върне компанията на позиции в областта на HIV терапията, които през последните отстъпи на конкуренти.

В проучването 88% от участниците, приемали dolutegravir на фона на оптимизирана терапия, постигнали неоткриваеми вирусни нива, спрямо 85% от raltegravir пациентите. Поносимостта била сходна между двете групи.

Raltegravir, който донесе 1.4 млрд долара продажби на Gilead, е единственият одобрен интегразен инхибитор. Gilead провежда фаза 3 проучвания и с друг интегразен инхибитор - elvitegravir.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator