Начало
НачалоЗдравни новиниМоноклонално антитяло намалява нивата на tau протеин при болестта на Алцхаймер
Моноклонално антитяло намалява нивата на tau протеин при болестта на Алцхаймер 02 април 2012

Лечението с анти-амилоид-β моноклоналното антитяло bapineuzumab води до намаляване на нивата на общия и фосфорилирания tau протеин в цереброспиналната течност при пациенти леко до умерено изразена болест на Алцхаймер, сочат две фаза 2 проучвания.

Според авторите, антиамилоидната имунотерапия може да повлияе дегенеративния процес при заболяването. Пасивната имунотерапия с антитела към амилоид-бета като bapineuzumab е един от няколкото основни болест-модифициращи терапевтични подходи, които се проучват. Смята се, че bapineuzumab се свързва с амилоид-бета в мозъка, като по този начин улеснява неговото очистване.

В настоящите две проучвания 46 пациенти с лека до умерена болест на Алцхаймер били лекувани с плацебо или bapineuzumab в продължение на 12 месеца. На 12-я месец при активната група били отчетени спадове в нивтаа на общия и фосфорилирания tau в цереброспиналната течност.

Авторите отбелязват, че фосфорилираният tau корелира с патологичните находки в неокортикалните мрежи по време на аутопсия, както и със скоростта на хипокампалната атрофия на мозъка.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator