Начало
НачалоЗдравни новиниМигрената удря по-често мъжете с еректилна дисфункция
Мигрената удря по-често мъжете с еректилна дисфункция 30 март 2012

Мъжете, които страдат от еректилна дисфункция, по-често имат мигренозно главоболия, докладват тайвански лекари. Те събрали информация върху 23 000 мъже, 5700 от които имали еректилна дисфункция (ЕД).

Сред мъжете с ЕД, 4.25% имали предишно диагностицирана мигрена. За сравнение - 2.64% от мъжете без ЕД имали мигрена. Анализите установили, че мъжете с ЕД имат 63% повишен риск от съпътстваща мигрена.

Възрастта имала значение, като по-горният риск бил най-изразен сред мъжете в третата декада от живота си.

Авторите предполагат, че хроничната болка може би е причина за сексуалната дисфункция. Може би невромедиаторът допамин играе някаква роля, тъй като той участва както в патофизиологията на мигренозните главоболия, така и в сексуалната функция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator