Начало
НачалоЗдравни новиниRituximab може би е най-добрият избор след неуспех на анти-TNF терапията при РА
Rituximab може би е най-добрият избор след неуспех на анти-TNF терапията при РА 23 март 2012

Пациентите с ревматоиден артрит, които не постигат адекватен контрол на заболяването с инхибитор на тумор-некротизиращ фактор алфа, могат да бъдат прехвърлени на rituximab вместо на друг TNF-инхибитор, сочи проучване, публикувано в Arthritis Care & Research.

Екип от Факултета по Фармация и Фармацевтични Науки към Университета Манчестър анализирали база данни на Британското ревматологично дружество с цел оценка на резултатите на пациентите шест месеца след прехвърляне на rituximab или друг анти-TNF препарат при пациенти с неуспешна анти-TNF терапия.

Авторите наблюдавали по-голяма честота на отговор сред пациентите, прехвърлени на rituximab, спрямо друг анти-TNF препарат. Предимството на rituximab било както в контекста на болестната активност, така и относно инвалидизацията.

Шест месеца след смяната на терапията, терапевтичен отговор според критериите на EULAR бил наблюдаван сред 54.8% от прехвърлените на rituximab срещу 47.3% към пренасочените към втори анти-TNF. HAQ оценката се подобрила значително съотв. при 38.4% срещу 29.6%.



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator