Начало
НачалоЗдравни новиниErythromycin подобрява визуализацията на кървящите язви
Erythromycin подобрява визуализацията на кървящите язви 05 март 2012

Интравенозната инфузия на erythromycin около 30 минути преди ендоскопията подобрява диагностичната точност на горната ендоскопия в случая на кървене от горния гастроинтестинален такт.

Това е една от новите препоръки на Американската Колегия по Гастроентерология за лечението на пациенти с кървяща язва. Новите препоръки са публикувани онлайн в American Journal of Gastroenterology.

Според препоръките при тези пациенти трябва да се установи незабавно хемодинамичният статус, като целта на хемотрансфузиите е да се постигнат хемоглобинови нива от поне 7г/дл.

След оценка на риска, пациентите без мелена, синкоп, сърдечна недостатъчност или чернодробно заболяване могат да бъдат изписани без ендоскопия, при условие че уреята е под 18 мг/дл; хемоглобинът - 13.0 г/дл за мъжете и 12.0 за жените, а систоличното кръвно налягане - >110 мм Hg; пулсът < 100 у/м.

В останалите случаи ендоскопията трябва да се извърши в рамките на 24 часа от хоспитализацията. Ако е необходимо забавяне - да се приложат инхибитори на протонната помпа, за да се намали кървенето.

Както бе споменато по-горе, IV еритромицинът 30 минути преди процедурата подобрява визуализацията поради своето прокинетично действие; стомашен лаваж не е необходим, съветват още авторите.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator