Начало
НачалоЗдравни новиниЛатентната туберкулоза предпазва от активно заболяване
Латентната туберкулоза предпазва от активно заболяване 01 март 2012

Латентната туберкулоза може би предпазва от развитието на активна туберкулоза при повторна инфекция, докладват американски лекари.

"В настоящото проучване се опитваме да отговорим на доста стария въпрос относно до каква степен инфектираните с туберкулоза, но неразвили заболяването, са предпазени от развитие на заболяване след повторно излягане", обяснява д-р Джейсън от Massachusetts General Hospital.

За тази цел авторите индетифицирали 18 публикации, докладващи заболеваемостта от туберкулоза сред 20 000 лица с и без латентна инфекция.

Заболеваемостта била 13.5/1000 човешки години при лицата с латентно заболяване срещу 60.1 при неинфектирната група, което означава 79% понижен риск от активно заболяване сред пациентите с латентна туберкулоза.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator