Начало
НачалоЗдравни новиниФейслифтингът подмладява средно с 9 години
Фейслифтингът подмладява средно с 9 години 24 февруари 2012

Лицата с претърпян фейслифтинг изглеждат средно с 9 години по-млади,отколкото преди козметичната операция, сочи ново проучване, сравняващо снимки на пациенти преди и след интервенцията.

В проучването били включени 60 пациенти с претърпян лифтинг в областта на врата и лицето, блефаропластика, лифтинг на челото. Студенти първа година медицина били помолени да дадат оценка на възрастта на пациентите на базата на снимков материал преди и след пластичната операция.

Пациентите били разделени в три групи:
- Група 1: с претърпян лифтинг на врата и лицето
- Група 2: по-горното + долна и горна блефаропластика
- Група 3: лифтинг на врата и лицето, долна и горна блефаропластика, лифтинг на челото.

Оценителите определели възрастта на пациентите с 1.7 години по-малко спрямо реалната хронологична възраст на база на предоперативните снимки. След интервенцията пациентите били оценени средно с 8.9-години по-млади спрямо реалната възраст.

Ефектът бил по-слаб при група 1 и най-драматичен при група 3.

Тези количествени резултати могат да се използват за улесняване на информираните предоперативни дискусии и за по-лесно представяне на очакваните резултати пред пациентите, обобщават авторите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator