Начало
НачалоЗдравни новиниЕвропейски ден на епилепсията
Европейски ден на епилепсията 13 февруари 2012

За втори път в рамките на Европейския съюз ще бъде отбелязан денят на епилепсията. Европейският Ден на Епилепсията е инициатива на Международното бюро по Епилепсия - International Bureau for Epilepsy (IBE) и на Международната Лига за Борба с Епилепсията - International League Against Epilepsy (ILAE), като тази година темата е бремето на епилепсията.

С видео дневника „Епилепсията в наши дни“ Marion Clignet споделя своята гледна точка, “Има много проблеми и въпроси в съзнанието на хората, въпреки това, да си болен от епилепсия не те прави бреме за обществото, а напротив, тя понякога може да те направи дори по-силен.“

Инициативата „Епилепсията в наши дни“ започва през 2010 година и ще продължи да ни среща с хора с епилепсия всяка година, за да научим как се е променило тяхното ежедневие и дали техните надежди и амбиции са се реализирали. Marion, Lloyd, Monica, Jérôme, David и Julie ви канят да видите техния личен опит на хора, живеещи с епилепсия чрез кратък, филмиран от самите тях, дневник.



Хората, които споделят своите лични истории в “Епилепсията в наши дни“, идват от различни среди:

Jérôme от Германия, физиотерапевт и шампион по плуване, получава епилепсия в детството си, но е без пристъпи от 2003 г.
Monica, която живее в Холандия, не е получила точна диагноза и контрол на епилепсията си до 45-годишна възраст.
Lloyd от Великобритания проследявана епилепсията си от от незначително нараняване на главата по време на пътно произшествие, като продължава да работи на пълно работно време, за да издържа семейството си.
David и Julie също са от Великобритания и се грижат за своя син Dominic, който има тежка форма на епилепсия, като може да получи повече от 60 пристъпа на месец.
• И накрая, Marion, която живее във Франция и е колоездачка от световна класа, носителка на шест световни титли и на два сребърни Олимпийски медала, като повече от половината от живота си е живяла с епилепсия.

Учейки се от опита на другите хора от различни държави и култури, „Епилепсията в наши дни“ има за цел да вдъхнови хората с епилепсия да постигат техните лични цели. Надяваме се, че тези видео дневници ще окуражат хората живеещи с епилепсия да работят заедно с техния лекуващ екип, за да търсят най-добро лечение за тях. „Най- голямата ми надежда и пожелания за бъдещето на лечението на епилепсията е то да стане възможно, налично и достъпно за всеки пациент по света“, споделя Моника.

“Горди сме да обявим втория Европейски Ден на Епилепсията и се надяваме, че активностите, свързани с този ден ще помогнат да се намали социалното и медицинското бреме на заболяването и ще доведе до осъзнаване на необходимостта от повишаване разходите за финансиране на научните изследвания в областта на епилепсията“, коментира Mike Glynn, President of the IBE.

“Епилепсията в наши дни“ предоставя пряк поглед върху това какво означава да се живее с епилепсия през 2012 г. За хората с епилепсия и за тези, които се грижат за тях, е важно да се свързват помежду си, за дават подкрепа и вдъхновение. Като се споделят лични истории, ние се надяваме да се подобрят представите и разбиранията за това заболяване“, каза Lode Dewulf, MD, Vice President, Global Medical Affairs, UCB.

Фармцевтичната компания UCB също засвидетелства подкрепата си към епилептичната общност.

UCB маркетира на пазара препаратите lacosamide (Vimpat) и levetiracetam (Keppra), като едновременно с това провежда научно-изследователска и развойна програма в областта на епилепсията. От фирмата отчитат нуждата от създаването на нови препарати срещу епилепсия.

UCB работи с национални и международни епилептични организации, включително International Bureau for Epilepsy (IBE, Международното Бюро по Епилепсия) и International League Against Epilepsy (ILAE, Международната Лига за Борба с Епилепията). Тези инициативи имат за цел да увеличат информираността и да подобрят общественото разбиране за епилепсията, да намалят стигмата и дискриминацията, свързани с епилепсията и да помогнат на хората с епилепсия да получат достъп до подходящо лечение.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator