Начало
НачалоЗдравни новиниAzathioprine може да промени естествения ход на болестта на Крон
Azathioprine може да промени естествения ход на болестта на Крон 10 февруари 2012

Ранната и агресивна терапия с azathioprine може да промени типичния ход на болестта на Крон, докладват унгарски изследователи. Те отчитат значителни промени в естествения ход на заболяването през последните три десетилетия.

В рамките на този период ранната употреба на azathioprine се свързва с намален риск от внезапни промени в поведението на болестта и намалена честота на хирургични интервенции.

Д-р Лакатос и колеги анализирали данни от 506 пациенти с болест на Крон, които били разпределени в три катергории според годината, през която са били диагностицирани: 1977-1988 - преди възприемането на azathioprine; 1989-1998 - когато azathioprine бива стартиран след първата хирургична резекция; 1999-2008 - когато azathioprine става агент на избор в ранните етапи на заболяването.

Ранният azathioprine (в рамките на три години от диагнозата) бил значително свързан с понижен риск от резекция и удължаване на периода до първата резекция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator