Начало
НачалоЗдравни новиниАтопичният дерматит е свързан с повшен риск от импотентност
Атопичният дерматит е свързан с повшен риск от импотентност 09 февруари 2012

Мъжете, които страдат от атопичен дерматит, може би имат повишен риск от еректилна дисфункция, сочи ново проучване, публикувано в Journal of Sexual Medicine.

Някои предишни проучвания сочат че мъжете с редица възпалителни кожни заболявания, като псориазис например, страдат по-често от еректилна дисфункция спрямо останалите мъже. За целта на настоящото проучване лекари от Медицинския университет Тайпе в Тайван анализирали 3997 мъже с новодиагностицирана еректилна дисфункция, които били сравнени с 20 000 здрави мъже на същата възраст.

11% от мъжете с ЕД имали екзема преди поставянето на диагнозата. За сравнение - под 7% от контролните лица имали история за екзема. След отчитане на различни фактори като диабет и сърдечно заболяване, мъжете с ЕД 60% по-често имали история за екзема спрямо мъжете без сексуални проблеми.

Възниква един важен въпрос: защо кожните заболявания като псориазис или атопичен дерматит са свързани с ЕД? Една от причините може би е възпалението, свързано с тези заболявания.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator