Начало
НачалоЗдравни новиниСтентовата тромбоза в коронарните бифуркации = по-лоша прогноза
Стентовата тромбоза в коронарните бифуркации = по-лоша прогноза 07 февруари 2012

Ново проучване потвърждава това, което повечето кардиолози предполагат - стентовата тромбоза при коронарна бифуркация е свързана с лоша прогноза.

Данни от регистъра на University of California сочат, че пациентите в тази ситуация имат повишен риск от смърт или сериозен сърдечносъдов инцидент (MACE) спрямо лицата с рестеноза на небифуркиращи стентове.

В настоящия анализ пациентите с рестеноза на бифуркациите били по-млади, по-често с предходна байпас хирургия и по-рядко с предхождащ прием на аспирин или тиенопиридин.

Тези пациенти имали значително по-висока болнична смъртност - цели 20% срещу само 2% при пациентите с рестеноза на небифуркиращ стент. Всички вътреболнични смъртни случаи били следствие на сърдечна недостатъчност.

По време на проследяването от средно 2.3 години, сред пациентите с рестеноза на бифуркация имали 3.3 пъти повишена смъртност и 2.2 пъти повишен риск от МАСЕ.

Авторите препоръчват повишено внимание и внимателно мониториране на тези пациенти. При последните трябва да се има предвид евентуалното прилагане на допълнителна терапия като перкутанни левокамерни поддържащи устройства.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator