Начало
НачалоЗдравни новиниМоже ли употребата на антиперспиранти и дезодоранти да повиши риска от рак на гърдата?
Може ли употребата на антиперспиранти и дезодоранти да повиши риска от рак на гърдата? 17 януари 2012

Данни от проучване, публикувано онлайн в Journal of Applied Toxicology, сочат, че алкиловите естери на р-хидроксибензоената киселина (парабени) може би имат роля в канцерогенезата на рака на гърдата. Тези продукти се използват широко във фармацевтични препарати, храни и козметични продукти.

Преди 10 години проучвания започнаха да откриват, че парабените имат естрогенови свойства, а естрогенът играе централна роля в развитието, растежа и прогресията на рака на гърдата.

В новото проучване британци анализирали 160 тъканни проби от 40 жени с претърпяна мастектомия по повод първичен рак на гърдата. В 99% от пробите били открити следи от поне 1 парабен, а в 60% - от поне 5 различни парабени.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator