Начало
НачалоЗдравни новиниPregabalin помага за по-добър сън при фибромиалгия
Pregabalin помага за по-добър сън при фибромиалгия 18 януари 2012

Освен че подобрява болковите симптоми, pregabalin (Lyrica; Pfizer Inc) помага на пациентите с фибромиалгия да спят по-добре.

Сравнен с плацебо, pregabalin в дози между 300 и 450 мг/ден в продължение на четири седмици води до значителни подобрения в качеството на съня, установено чрез полисомнография, сочи проучване. Пациентите докладвали по-голяма продължителност и качество на съня и по-малко болка през деня.

Само в САЩ фибромиалгията засяга над 5 милиона лица. Заболяването е свързано с разгърната болка и болезненост, които се съпътстват с нарушения в съня, дневна умора и нарушения в паметта.

Pregabalin действа депресивно на централната нервна система и поради тези си свойства е одобрен за лечение на епилепсия, постхерпетична невралгия и диабетна невропатия. Pregabalin е едно от трите лекарства, което се използва за лечение на фибромиалгия. другите две са duloxetine и milacipran, които принадлежат към инхибиторите на обратното захващане на серотинина и норепинефрина (норадреналина).

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator