Начало
НачалоЗдравни новиниМлечни добавки предпазват от подагрозни пристъпи
Млечни добавки предпазват от подагрозни пристъпи 19 януари 2012

Новозеландско клинично проучване сочи, че обезмасленото мляко на прах, обогатено с гликомакропептид (GMP) и G600 млечен мастен екстракт, може да предотврати подагрозните пристъпи.

Обогатената млечна добавка била свързана с редуцирана на броя на подагрозните пристъпи и оценката за болка по време на тримесечен период. Терапията не била свързана с увеличение на теглото и липидните нива.

Д-р Далбет и колеги доклкадват, че обезмасленото мляко на прах, обогатено с GMP и G600 е довело до по-голяма редукция на подагрозните пристъпи, на болката по време на пристъпите и на фракционната екскреция на пикочна киселина.

Проучването включвало 120 пациенти на възраст над 18 години с повтарящи се подагрозни пристъпи, дефинирани като поне 2 пристъпа в рамките на предходните 4 месеца. Пациентите били рандомизирани на терапия с лактоза на прах, обезмаслено мляко на прах или обезмаслено мляко на прах, обогатено с GMP и G600.

Наблюдаваните ефекти били относително малки - особено ако се сравнят с утвърдени препарати като allopurinol, но все пак проучване подкрепя концепцията за диетична интервенция при лечение на подаграта като допълнение към конвенционалната терапия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator