Начало
НачалоЗдравни новиниТрансрадиалната PCI - свързана с по-ниска смъртност на втората година
Трансрадиалната PCI - свързана с по-ниска смъртност на втората година 24 януари 2012

Трансрадиалната перкутанна коронарна интервенция по повод остър инфаркт на миокарда е свързана с по-ниска смъртност на втората година спрямо конвенционалния подход през феморалната артерия, сочи анализ.

Трансрадиалният подход бил свързан и с по-нисък риск от съдова хирургия и кръвни трансфузии.

Откритието се базира на данни от регистъра Registro Regionale Angioplastiche dell'Emilia-Romagna (REAL) - който включва клинични и ангиографски данни на пациенти с проведена PCI в северна Италия.

На втората година смъртността била значително по-ниска при лекуваните през радиалната артерия - 9.3% срещу 17.3%. Тази разлика била главно за сметка на намаляването на смъртността през първите 30 дни след PCI. Честотата на сериозно кървене и съдови инциденти на 30-я ден и втората година също били по-ниски при трансрадиалните PCI пациенти - 1.1% срещу 2.6% на 30-я ден и 4.9% срещу 6.9% на втората година.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator