Начало
НачалоЗдравни новиниЧетворна лекарствена комбинация изчиства хепатит С в повечето случаи
Четворна лекарствена комбинация изчиства хепатит С в повечето случаи 24 януари 2012

Комбинацията, включваща експерименталните орални препарати asunaprevir и daclatasvir + използващите се отдавна peginterferon alfa-2a и ribavirine, води до елиминиране на хепатит C при всички тествани лица, дори и след неуспех на предходна терапия с ribavirin-peginterferon alfa-2a.

В статия, публикувана в New England Journal of Medicine, се описват резултатите на 21 пациенти с хепатит С.

10 били лекувани с комбинация от четирите препарата, като 12 седмици след спиране на терапията всички имали неоткриваеми нива на вируса. На седмици 24 и 48 след прекратяване на лечението 9 човека все още имали неоткриваеми вирусни нива.

Други 11 пациенти били третирани само с asunaprevir и daclatasvir. 4 имали продължителен вирусологичен отговор на седмица 12 и 24 след спиране на лечението. Това е доста важен момент, тъй като тези резултатите сочат, че продължителен вирусологичен отговор може да се постигне без интерферон.

Всички пациенти в проучването имали генотип 1 HCV с неуспешна предишна терапия с peginterferon alfa-2a и ribavirine.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator