Начало
НачалоЗдравни новиниЗаседналият начин на живот е универсален рисков фактор за инфаркт
Заседналият начин на живот е универсален рисков фактор за инфаркт 10 януари 2012

Нов анализ на проучването INHERHEART потвърждава, че неактивността е универсален сърдечносъдов рисков фактор. Според анализа близо 70% от жителите на страни с по-ниски доходи водят заседнал начин на живот спрямо 40% от жителите на по-богатите страни.

Резултатите отчитат и връзка между притежанието на кола или телевизор и повишен риск от инфаркт на миокарда, което е и логически обяснимо.

Проучването INTERHEART е голямо проучване, включващо над 29 000 лица от 52 държави в Азия, Европа, Близкия изток, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка.

според проучването лекото до умерено физическо натоварване по време на работа, както и всяко ниво физическа активност през свободното време, понижават риска от инфаркт на миокарда, независимо от традиционните рискови фактори.

Лекото и умерено физическо натоварване по време на работа било свързано съответно с 22% и 11% понижен риск от инфаркт, докато тежкия физически труд бил свързан с 2% повишен риск спрямо заседналите лица. Леките и умерените/тежки физически упражнения през свободното време също били протективни (-13% и 24%), докато притежанието на кола или телевизор били свързани с 27% повишен риск от инфаркт.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator