Начало
НачалоЗдравни новиниДецата около френските АЕЦ страдат два пъти повече от левкемия
Децата около френските АЕЦ страдат два пъти повече от левкемия 13 януари 2012

Заболеваемостта от левкемия е два пъти по-висока сред децата, живеещи в близост до френските атомни електроцентрали, докладват френски здравни и ядрени експерти.

Франция използва атомна енергия от три десетилетия и е страната, която разчита най-много на този вид енергия в света - със 75% от електричеството, идващо от АЕЦ.

Проучването, проведено от френски изследователи, установило, че 14 деца на възраст под 15 години, живеещи в 5-километровия радиус около АЕЦ, били диагностицирани с левкемия между 2002 и 2007 г.

Това представлява двойно по-голяма честота от останалата част на Франция, където били идентифицирани 2753 случая за същия период. Проблемът е, че цифрите са твърде малки , за да могат да бъдат интерпретирани достоверно.

Затова авторите препоръчват по-подробно проучване относно случаите на левкемия близо атомните електроцентрали на международно ниво.

Междувременно 35-годишно британско проучване, публикувано миналата година, не установи повишен риск от левкемия сред децата, живеещи до АЕЦ.

През 2007 г. германци установиха статистически повишен риск,но тогава други експерти обориха резултатите с факта, че в периода между 1990 и 2005 г в близост до една от атомните електроцентрали в северна Германия се наблюдава необяснен взрив на левкемия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator