Начало
НачалоЗдравни новиниObinutuzumab: заместител на rituximab?
Obinutuzumab: заместител на rituximab? 27 декември 2011

Към настоящия момент rituximab се ползва с привилегията на единственият препарат с анти-CD20 активност. Тази активност осигури на биологичния агент огромна роля при лечението на редица В-клетъчни лимфоми и левкемии, а наскоро - и на ревматоиден артрит.

Фармацевтичната компания Genentech е готова да предложи нов продукт със същото специфично действие - obinutuzumab. Последният е хуманизирано антитяло, докато rituximab e химеричен продукт. Предклинични тестове вече потвърждават, че новото антитяло е свързано с по-малък потенциал за имунни реакции.

Obinutuzumab е във фаза 3 клинични проучвания. Данните от фаза 2 предизвикаха значителен интерес сред хематолози, особено информацията относно първото сравнително проучване с rituximab. Бе установено, че новият препарат е свързан с по-висока честота на отговор, а други проучвания установиха, че obinutuzumab води то терапевтично повлияване на пациенти, неподдаващи се на лечение с rituximab.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator