Начало
НачалоЗдравни новиниЕвропейската лекарствена агенция започва обзор на aliskiren съдържащите лекарства
Европейската лекарствена агенция започва обзор на aliskiren съдържащите лекарства 28 декември 2011

Европейската лекарствена агенция (ЕМА) обяви, че ще започне обзор на aliskiren-съдържащите медикаменти, които се използват за лечение на високо кръвно налягане. Решението се базира на доклади за повишен риск при пациенти с бъбречни и сърдечни проблеми, използващи aliskiren.

EMA ще направи анализ на проучването ALTITUDE, което бе прекратено предсрочно, след като препаратът не бе свързан с ползи сред приемащите го пациенти с диабет тип 2 с бъбречно/сърдечно заболяване. Нещо повече - бяха докладвани повече случаи на инсулт, бъбречни усложнения, хиперкалиемия и хипотония сред пациентите, лекувани с aliskiren, спрямо плацебо.

От Novartis, които маркетират агента под търговското име Rasilez в Европа, съобщиха, че препоръчват премахването от терапията на базираните на aliskiren препарати.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator