Начало
НачалоЗдравни новиниHelicobacter pylori предпазва от диария
Helicobacter pylori предпазва от диария 29 декември 2011

Лицата с Helicobacter pylori инфекция може би са предпазени от някои диарийни заболявания, сочи ново проучване.

Пациентите с хронична H. pylori инфекция имат повишен риск от рак на стомаха и свързани заболявания, но все още не се знае как тази инфекция повлиява диарийните състояния и причиняващите ги бактерии, обясняват авторите.

Д-р Коен и колеги от Tel Aviv University провели проучване сред 595 войници. Почти 1/3 от тях имали посещение в клиника по повод диария. Честотата на H. pylori инфекция била 32-36% сред войниците с диария следствие на различни бактериални причинители или неизвестна причина срещу 56% при войниците без докладвани епизоди на диария.

Израелците изчислили, че инфекцията с H. pylori намалява риска от Shigella диария с около 60%. H. pylori бил свързан и с понижен риск от диария, причинена от Escherichia coli.

Според авторите, H. pylori може би повлиява средата в храносмилателния тракт, правейки я неподходяща за някои патогенни бактерии, проявяващи се с диария. Друга хипотеза е, че намаленият риск от диария се дължи на свръхактивирната следствие на H. pylori имунна система.

През последните години бе установено, че бактерият предпазва и от астма и рак на хранопровода.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator