Начало
НачалоЗдравни новиниХелий-кислородна терапия при кърмачета с бронхиолит
Хелий-кислородна терапия при кърмачета с бронхиолит 12 декември 2011

Кърмачетата с бронхиолит се повлияват по-добре от прилагането на хелий-кислородна терапия спрямо терапията с чист кислород, се посочва в доклад, публикуван в Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

Главната хипотеза била, че хелий-кислородът подобрява газовия поток през въздухоносните пътища с голяма резистентност. Целта била да се сравни ефективността на хелий-кислороднаа терапия срещу чист кислород при кърмачета с бронхиолит. Първоначално газовете били използвани за доставяне на рацемичен адреналин, а след това като компонент на последващата инхалаторна терапия.

Били включени 69 кърмачета на възраст между 2 и 12 месеца с Wood's Clinical Asthma Score (M-WCAS) над 3. След първоначална терапия с небулизиран albuterol и 100% кислород, децата били рандомизирани на рацемичен адреналин, доставен чрез 100% кислород или 70% хелий + 30% кислород чрез носна канюла.

Главният краен резултат бил средната промяна в M-WCAS оценката спрямо базовите стойности на 4-я час. При хелий-кислород групата бил отчетен спад с 1.84 точки, при кислородната - само с 0.31. Въпреки че базовите M-WCAS стойности били по-големи при хелий-кислород групата, тези пациенти имали значително по-добри резултати след терапията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator