Начало
НачалоЗдравни новиниBayer не е предоставял на FDA данни относно безопасността на Yasmin
Bayer не е предоставял на FDA данни относно безопасността на Yasmin 06 декември 2011

Бивш шеф на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) твърди, че Bayer AG не е предоставил на агенцията доклади за случаи на тромбемболизъм сред жени, употребяващи популярните контрацептиви Yasmin и Yaz.

Според доклада на Дейвид Кеслер, преди одобрението на Yasmin през 2001 г, Bayer не е информирал FDA и публичното пространство относно повишения риск от венозен тромемболизъм, включително и относно проучване, сочещо значително по-висока от очакваната честота на венозен тромбемболизъм.

Освен това през 2003 г. фармацевтичната компания е отказала да промени упоменатия риск от венозен тромбемболизъм, след като експерти от FDA установяват по-висока честота на ВТЕ при употребяващите Yasmin спрямо останалите орални контрацептиви.

Bayer е получавал доклади относно повишен риск от емболизъм от няколко независими проучвания, но не ги е докладвал на FDA и обществеността до официалното публикуване на проучванията над година по-късно.

Kessler е основен свидетел в заведени дела срещу Bayer, в които фармацевтичният гигант се обвинява, че не успял да предупреди относно риска от венозен тромбемболизъм, свързан с Yaz и Yasmin, и че промотирал тези агенти за показания, неодобрени от FDA, като пременструален синдром. Освен това се очаква стотици потребители да заведат лични искове срещу компанията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator