Начало
НачалоЗдравни новиниАнтиестрогенова комбинирана терапия - нов стандарт при метастатичен рак на гърдата?
Антиестрогенова комбинирана терапия - нов стандарт при метастатичен рак на гърдата? 07 декември 2011

Комбинирането на anastrazole (Arimidex, AstraZeneca) с fulvestrant (Faslodex, AstraZeneca) води до подобряване на преживяемостта при метастатичен рак на гърдата, сочи проучване, представено на 34-я Годишен Симпозиум за Рак на Гърдата в Сан Антонио, САЩ.

Комбинираната терапия с тези два антиестрогена била свързана с над 6 месеца по-добра преживяемост спрямо тази при прием на който и да е от двата препарата самостоятелно.

Anastrozole е ароматазен инхибитор, който намалява нивата на естроген в организма. Fulvestrant се свързва към естрогеновите рецептори, блокирайки ефектите на хормона върху раковите клетки.

И двата препарата се използват за лечение на рака на гърдата, но обикновено не се комбинират. Авторите отбелязват обаче, че различният механизъм на действие на двата препарата прави комбинацията ефективна срещу хормон-рецептор-позитивен рак на гърдата, който съставлява над 1/2 от всички злокачествени тумори на гърдата.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator