Начало
НачалоНашето здравеСок от червена боровинка при повтарящи се детски уринарни инфекции
Сок от червена боровинка при повтарящи се детски уринарни инфекции 05 декември 2011

Ежедневната консумация на сок от червена боровинка е свързана с понижена честота на повтарящи се уринарни инфекции при деца, сочи проучване от Финландия.

То включвало 255 деца на възраст между 1 и 16 години, лекувани за уринарни инфекции в седем различни болници. Децата били разпределени в две групи: едната половина консумирала чаша боровинков сок всеки ден в продължение на шест месеца, а другата - различни видове сокове.

В рамките на следващата година повторна уринарна инфекция се наблюдавала при 20/126 деца, консумирали сок от червена боровинка срещу 28/129 при неконсумиралите.

Сред децата с последващи инфекции, приемащите сок от червена боровинка имали по-малко на брой епизоди и значително по-малък прием на антибиотици.

Експерти препоръчват употребата на сок от червена боровинка, но напомнят че последният не бива да замества антибиотиците, ако има предписани такива. Не трябва да се прекалява със сока, тъй като може да доведе до кариеси и диария. Количества от порядъка 120-150 мл на ден са достатъчни.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator