Начало
НачалоЗдравни новиниИзлязоха местата за специализации през 2012 г.
Излязоха местата за специализации през 2012 г. 06 декември 2011

От Министерството на здравеопазването най-сетне публикуваха отпуснатите места по бази за специализация през 2012 г. Като цяло местата са с 557 повече в сравнение с тези, които бяха отпуснати за 2010 г.

Преобладаващи са бройките за лекари - 1577. Най-много от тях са по Анестезиология и интензивно лечение – 136, Кардиология – 109, Хирургия – 80, Нервни болести – 67, Обща медицина – 66, Вътрешни болести – 67, Акушерство и гинекология – 61, Обща и клинична патология – 36.

Най-много места, финансирани от държавата са утвърдени по специалностите Анестезиология и интензивно лечение – 33, Обща и клинична патология – 16, Спешна медицина – 14, Трансфузионна хематология – 10, Инфекциозни болести – 8, Съдебна медицина – 6. Утвърдени са и 258 места, където обучението на специализантите ще може да се покрива от самите болници или други организации.

Специализантите, приети на места финансирани от държавата ще получават от две до четири минимални заплати, ако нямат трудов договор с базата, в която се обучават. Четири минимални заплати са предвидени за на-дефицитните специалности – патоанатомия и съдебна медицина. 592 специализанти по медицина ще плащат за периода на обучението си, като таксата е 180 лв. на месец. Те ще получават заплата от болниците, в които ще специализират, като минимумът е две минимални заплати за страната.

Брой места

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator