Начало
НачалоЗдравни новиниНеинвазивно изследване може да промени ангиографията
Неинвазивно изследване може да промени ангиографията 27 октомври 2011

Резултатите от проучването DISCOVER FLOW сочат, че коронарните стеснения, които предизвикват исхемия, могат неинвазивно да бъдат идентифицирани чрез компютърен анализ на коронарни компютърно-томографски ангиограми (ККТА).

По този начин за първи път може да се оцени едновременно както коронарната стеноза, така и исхемията и да се установи точната лезия, която предизвиква исхемия, обясняват главните автори от Cedars-Sinai Medical Center.

"Представете си следния сценарий: имате пациент с абнормален стрес тест, правите ангиограма и установявате четири или пет стенози, но всъщност не можете да установите коя от всички причинява исхемия. Новата техника - виртуален фракционен поточен резерв (virtual fractional flow reserve или FFRCT) може да измери количествено фракционния поточен резерв на всяка лезия от данните от ККТА. По точи начин се установява коя стеноза предизвиква исхемия и трябва да бъде лекувана и кои не подлежат на лечение."

Фракционният поточен резерв измерва какво количество кръв е блокирано от дадена лезия и е около 25% по-точен метод от традиционната ККТА при намирането на лезиите, предизвикващи исхемия, допълват авторитe.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator