Начало
НачалоЗдравни новиниЗаменете диетичните напитки с вода
Заменете диетичните напитки с вода 14 октомври 2011

Ограничаването на калоричните напитки спомага за намаляването на телесната маса, но замяната им с вода вместо с диетични напитки като че ли носи допълнителна полза, сочи проучване.

Пациентите, приемащи диетични напитки, консумирали повече въглехидрати и захар спрямо пиещите само вода. Въпреки че на шестия месец нямало значителни разлики в загубеното тегло между двете групи, лицата, консумиращи само вода, имали значително по-големи подобрения в глюкозата на гладно и тенденция към по-ниско диастолично кръвно налягане.

Освен това било установено, че на третия месец от проучването, участниците приемащи диетични напитки, имали по-голям прием на калории като цяло спрямо пиещите вода.

След шестия месец (края на проучването), приемащите диетични напитки по-често консумирали незахарни въглехидрати. Същото било валидно за третия месец относно десерти, подсладители, хлебни продукти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator