Начало
НачалоЗдравни новиниLacosamide - ефективен и безопасен в дългосрочен план
Lacosamide - ефективен и безопасен в дългосрочен план 30 септември 2011

Последни данни върху антиепилептичния препарат на UCB lacosamide (Vimpat) сочат, че последният е ефективен и безопасен в дългосрочен план (поне до 8-та година) при парциални припадъци.

Данните се базират на отворена удължена фаза на проучвания с агента. В анализа били включени 370 пациенти. 77% имали експозиция на lacosamide >1 година, 51% - над 3 години, а 39% - над 5 години.

Lacosamide е аминокиселина, за която се смята, че оказва терапевтичното си действие по различен начин спрямо останалите антиепилептични медикаменти - чрез слаба инактивация на натриеви канали.

Средната доза била 400 mg/ден, като за оптимизация на пациентите било позволено намаляване до 100 mg/d, увеличаване до 800 mg/д или добавяне на съпътстващ антиепилептичен препарат.

Средната 28-дневна честота на припадъци в началото била 12.0, като според удължените данни средната редукция сред терапевтичните групи е 50.8%, като дългосрочната терапия била свързана с най-добри резултати.

Най-честите нежелани реакции били замайване, главоболие, гадене, двойно виждане, умора, инфекции на горните дихателни пътища, назофарингит, проблеми с координацията.

Препаратът е свързван с някои по-сериозни нежелани реакции. Продуктовата информация предупреждава за риска от суицидно поведение, влошаване на депресията, нетипични промени в настроението и поведението.

С повишено внимание lacosamide трябва да се използва при пациенти с известни проводни проблеми или сърдечно заболяване (инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност). Докладвани са и мултиорганни реакции на свръхчувствителност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator