Начало
НачалоЗдравни новиниХипотермията е полезна при сърдечен арест, неподлежащ на дефибрилация
Хипотермията е полезна при сърдечен арест, неподлежащ на дефибрилация 27 септември 2011

Ново проучване подкрепя предишни изследвания, като сочи, че хипотермията има ползи дори и при ритъмни нарушения, които не се повлияват от дефибрилация.

Пациентите с безпулсова електрична активност или асистолия имат по-добри неврологични резултати и шанс за оживяване, ако се приложи терапевтична хипотермия докладват американски лекари.

Те анализирали данни от 100 пълнолетни лица, ресусцитирани след вътре- и извънболничен сърдечен арест с безпулсова електрична активност или асистолия. Първият опит за ресусцитация бил стартиран в рамките на 15 минути от колапса.

15 (29%) от 52-та пациенти, третирани с хипотермия, постигнали добри неврологични резултати преди настъпването на смърт или изписването от болница. За сравнение - оценки 1 или 2 пот 5-степенната Pittsburgh cerebral performance scale били постигнали само при 5/48 (10%) от пациентите, лекувани без хипотермия.

Анализът сочи, че хипотермията повишава шансовете за добри неврологични резултати 4.45 пъти и преживяване до дехоспитализация - 5.65 пъти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator