Начало
НачалоЗдравни новиниЧетворна комбинирана таблетка срещу HIV дава добри резултати
Четворна комбинирана таблетка срещу HIV дава добри резултати 27 септември 2011

Четворната комбинирана таблетка на Gilead - Quad - има еднаква на режим, съдържащ протеазния инхибитор Reyataz (atazanavir), ефективност, сочат резултатите на проучване с експерименталния препарат.

Въпреки че комбинираният препарат е успял да постигне поставените в проучването цели, резултатите не сочат, че първият е по-ефективен от съдържащия Reyataz режим.

В проучването било установено, че 90% от приемащите Quad постигнали целеви нива на HIV в кръвта срещу 87% от пациентите на подсилен с ritonavir Reyataz на Bristol-Myers Squibb Co.

Quad комбинира в себе си експерименталния интегразен ихибитор elvitegravir и подсливащия агент cobicistat + Truvada (emtricitabine + tenofovir).

Експерти смятат, че Quad може би ще стане медикамент на избор за новите пациенти, но значението на новият медикамент е по-малко при добре контролираните пациенти.

Gilead от своя страна докладва по-ниска честота на спиране на проучване при Quad пациентите - 3.1% срещу 5.1% при Reyataz групата - главно поради повишени нива на билирубина.

Gilead планира да подаде заявка за одобрение към FDA в края на тази година. Междувременно друго фаза III проучване, публикувано наскоро, установи, че Quad има сходна на Atripla (emtricitabine/tenofovir/efavirenz) ефективност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator