Начало
НачалоЗдравни новиниПрепарат на Novartis подобрява симптомите на ювенилния идиопатичен артрит
Препарат на Novartis подобрява симптомите на ювенилния идиопатичен артрит 21 септември 2011

Ilaris (ACZ885) води до значително облекчаване на симптомите при пациенти със системен ювенилен идиопатичен артрит (ЮИА). Препаратът, на който наскоро бе отказано одобрение по индикации за лечение на подагра, блокира действието на интерлевкин-1 бета.

Ilaris в момента се използва за лечение на криопирин-асоцииран периодични синдроми.

Резултатите от фаза III проучване на ACZ885 сочат поне 30% подобрение на симптомите при 83.7% от пациентите на активна терапия срещу само 9.8% от плацебо групата. 32.6% от лицата в активната група имали 100% подобрение.

Един от изследователите - д-р Pierre Quartier от Necker-Enfants Malades Hospital в Париж, смята, че ACZ885 би могъл да стане важна терапевтична опция при деца с ЮИА.

Novartis планира да подаде заявка за одобрение на препарата по индикация ЮИА през 2012 г. - както в САЩ, така и в ЕС.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator