Начало
НачалоЗдравни новиниФебрилните припадъци са свързани с наличието на алкалоза
Фебрилните припадъци са свързани с наличието на алкалоза 21 септември 2011

Ново проучване хвърля повече светлина между фебрилните припадъци и фебрилно индуцираната дихателна алкалоза. Проучването сочи, че децата с фебрилни припадъци имат относително високи нива на pH, най-вероятно следствие на хипервентилация и загуба на CO2.

Децата с гастроентерит пък имат ацидоза и нямат припадъци при сходни нива на треска.

Тези данни, както и проучвания сред животни, подкрепят хипотезата, че алкалозата може би начален спусък за фебрилните гърчове у предразположени деца.

Така фебрилните гърчове биха могли да бъдат предотвратени чрез вдишване на смес от кислород и 5% CO2 (стандартен карбоген). Изследвания в тази област сочат, че този подход потиска припадъчната активност в рамките на 2 минути при пълнолетни лица, а тъй като незрелият детски мозък е относително чувствителен към pH промените, CO2 терапията би могла да се окаже дори по-ефективна при малките деца.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator