Начало
НачалоЗдравни новиниIvabradine - с ползи върху качеството на живот и ремоделирането
Ivabradine - с ползи върху качеството на живот и ремоделирането 07 септември 2011

Нови данни от проучването SHIFT сочат, че освен до намаляване на смъртността и хоспитализациите, понижаващият сърдечната честота агент ivabradine (Procoralan, Servier) води и до подобряване на качеството на живот и ремоделирането на сърцето.

Проучването SHIFT бе публикувано още миналата година и установи 18% намаление в честотата на главния краен резултат, включващ смърт/хоспитализация повод сърдечна недостатъчност при ivabradine vs плацебо.

Новите данни се фокусират върху качеството на живот и сърдечното ремоделиране и бяха представени на годишния конгрес на Европейското дружество по Кардиология (ESC 2011).

Анализът върху 944 пациенти сочи, че ivabradine води до по-голямо подобрение в качеството на живот на 12-я месец спрямо плацебо (измерено чрез Kansas City Cardiomyopathy Questionnaire). Степента на подобрение била свързана със степента на редукция на сърдечната честота, постигната с медикамента.

Анализ върху 611 пациенти пък установява забележителна редукция на сърдечното ремоделиране спрямо плацебо. Била отчетена разлика в левокамерния крайносистолен обемен индекс от 5.8 ml/m2 между ivabradine и плацебо.



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator