Начало
НачалоЗдравни новиниКоронарният байпас графтинг превъзхожда PCI при нискорисковите пациенти с трисъдова болест?
Коронарният байпас графтинг превъзхожда PCI при нискорисковите пациенти с трисъдова болест? 02 септември 2011

Голямо проучване, сравняващо 3-годишните резултати при пациенти с трисъдова болест, лекувани с PCI или коронарен байпас графтинг (КБГ), може би ще възстанови дискусиите относно най-добрата реваскуларизационна стратегия при нискорискови пациенти с тази форма на коронарна болест на сърцето.

Резултатите от Coronary Revascularization Demonstrating Outcome Study in Kyoto (CREDO-Kyoto) PCI/CABG Registry Cohort 2 сочат, че главният краен резултат, включващ смърт, инфаркт на миокарда и инсулт, при пациентите от най-нискорискова тертила (според оценката по SYNTAX) е по-чест при лекуваните с първична коронарна интервенция спрямо коронарен байпас графтинг.

Тези резултати противоречат на тези на рандомизираното проучване SYNTAX, при което КБГ излезе предпочитаният подход при високорискови и среднорискови пациенти, докато при групата с най-нисък риск PCI и КБГ бяха свързани със сходни резултати.

Резултатите от SYNTAX бяха инкорпорирани в общото становище на Европейското Дружество по Кардиология и Европейската Асоциация по Гръдна Хирургия за реваскуларизация.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator