Начало
НачалоЗдравни новиниВръзката Pandemrix-нарколепсия включва и генетична предиспозиция?
Връзката Pandemrix-нарколепсия включва и генетична предиспозиция? 01 септември 2011

Здравният институт на Финландия обяви, че установената връзка между нарколепсията и ваксината на GlaxoSmithKline срещу свински грип Pandemrix включва и генетичен рисков фактор.

Във Финландия са докладвани 98 случая на нарколепсия след ваксинация с Pandemrix. Тогава институтът обяви, че децата между 4 и 19-годишна възраст, ваксинирани срещу H1N1 пандемичния грип, имат 12.7 пъти повишен риск от нарколепсия.

Сега става ясно, че генетичен фактор е свързан с установения риск.

Говорител на GlaxoSmithKline обяви, че компанията е отдадена на проучванията върху нарколепсията - заболяване, което не е добре изяснено и характеризирано.

"GSK e отдадена на безопасността на пациентите и продължава да работи в тясна връзка с Европейската Лекарствена Агенция (EMA) и други национални регулаторни организации...Необходима е допълнителна информация от провеждащи се проучвания, която да установи причината за докладваните случаи на нарколепсия...GSK смята да проведе допълнителни изследвания върху потенциалната връзка между Pandemrix и нарколепсията, като ще ще се търси съвета на независими експерти", обявяват от компанията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator