Начало
НачалоНашето здравеПристрастяването е заболяване на мозъка
Пристрастяването е заболяване на мозъка 01 септември 2011

За пръв път Американското Дружество по Наркомании излиза със становището, че пристрастяването не е проста злоупотреба с вещества, а хронично мозъчно заболяване.

В своята дълбока всъщност наркоманията не е само социален, морален или криминален проблем, а мозъчно заболяване, чиито прояви се отразяват в изброените сфери.

Касае за проблем в подлежащата неврология, а не за външните действия на индивида, обяснява д-р Милър, бивш президент на American Society of Addiction Medicine (ASAM).

Предишни изследвания сочат, че наркоманиите отразяват проблеми в невротрансмисията в региона на мозъка, което отговаря за чувството на възнаграждение. Тези проблеми водят до силни подтици (т.нар craving) и свързани с тях поведения, като участие вземат области, контролиращи импулсния контрол и преценката.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator