Начало
НачалоЗдравни новиниГлавни акценти от предстоящия конгрес по кардиология - ESC 2011
Главни акценти от предстоящия конгрес по кардиология - ESC 2011 25 август 2011

Наближава поредният годишен конгрес на Европейското Дружество по Кардиология (ESC 2011). Предлагаме ви основните акценти на това събитие, смятано за едно от най-значимите в световен мащаб за кардиологичната общност.

Apixaban за превенцията на инсулт при лица с предсърдно мъждене (ARISTOTLE)

Ще бъдат представени пълните резултати на проучването ARISTOTLE, в което новият директен инхибитор на фактор Xa е използван за превенцията на инсулт при пациенти с предсърдно мъждене. Може би ще стане ясно дали новият препарат ще успее да се справи с доста силната конкуренция, която включва dabigatran (Pradaxa, Boehringer Ingelheim) и rivaroxaban (Xarelto, Bayer/Johnson & Johnson)

Вторична превенция, липиди, излъчващи медикаменти стентове

Ще бъде представено и едно доста интересно проучване - PURE, което изследва социалните, поведенческите, биологичните, генетичните и външни фактори, които допринасят за развитието на сърдечносъдово заболяване в страните с нисък, среден и висок приход. (McMaster University, Хамилтън, САЩ).

Друго проучване пък ще покаже дали триглицеридите след наяждане и на гладно имат предиктивна роля за инциденти при пациенти с коронарна болест на сърцето. Автори са германски лекари от Universitätskliniken des Saarlandes.

Силно очаквани са и резултатите на dal-VESSEL - фаза 2б проучване върху експерименталния препарат за покчване на HDL-холестерола dalcetrapib (Roche). Ранните резултати, както публикувахме в doctorBG, са доста положителни. Друго фаза 2 проучване с dalcetrapib (dal-PLAQUE) най-вероятно също ще бъде представено.

Dalcetrapib е модулатор на холестерил-естер трансфериращия протеин (CETP).

В горещите сесии ще бъдат представени 5 проучвания и анализи на DES и PCI, както и две проучвания с имплантиращи се кардиовертерни дефибрилатори (ICD), фокусиращи се върху отдалечения мониторинг на устройствата. Ще има и анализ на високорискови пациенти от EMPHASIS-HF - проучване с алдостероновия антагонист eplerenone (Inspra, Pfizer), което установи ползи при пациенти със систолична сърдечна недостатъчност и леки симптоми.

Посетителите ще разпознаят акронимите на добре известни по-стари проучвания, чиито обновления ще бъдат представени - нови анализи на Randomized Evaluation of Long-Term Anticoagulant Therapy (RE-LY) с dabigatran и ivaroxaban Once Daily Oral Direct Factor Xa Inhibitor Compared with Vitamin K Antagonism for Prevention of Stroke and Embolism Trial in Atrial Fibrillation (ROCKET-AF) с rivaroxaban.

В областта на хипертонията се очакват нови данни относно KYOTO HEART и ONTARGET, а в областта на дърдечната недостатъчност - Systolic Heart Failure Treatment with the If Inhibitor Ivabradine Trial (SHIFT) и Surgical Treatment for Ischemic Heart Failure (STICH).

В областта на електрофизиологията ще бъдат предоставени нови данни от PACE, Immediate Risk Stratification Improves Survival (IRIS) и SMART-AV. В липидната област се очакват нови 10-годишни данни от Anglo-Scandinavian Cardiac Outcomes Trial (ASCOT).

Към настоящия момент за конгреса има 26 500 предварителни регистрации, като организаторите очакват до началото на конгреса това число да набъбне до над 30 000. Този успех конгресът дължи както на привлекателността на Париж като град, така и на успешното си сътрудничество с други дружества по кардиология в световен мащаб. Конгресът ще се състои между 27 и 31 август 2011 г.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator