Начало
НачалоЗдравни новиниШоковълнова терапия при рани от изгаряне
Шоковълнова терапия при рани от изгаряне 22 август 2011

Единична сесия с екстракорпорална шоковълнова терапия (ЕШТ) води до значително по-бързо заздравяване на раните от изгаряне, сочат резултатите на фаза 2 проучване.

При пациентите, третирани с нискоенергийна дефокусирана ЕШТ по повод повърхностни изгаряния от втора степен в рамките 24 часа след дебридмънт, се наблюдавало пълно заздравяване 3 дни по-рано спрямо контролната група, подложена на стандартни грижи.

Средният период за постигане на поне 95% епителизация на раната бил 9.6 дни при ЕШТ спрямо 12.5 дни при контролите. Около 10% от пациентите докладвали болка по време на ЕШТ, но при нито един не се наложило прекратяване на терапията.

Авторите смятат, че шоковата терапия действа, като повишава кръвотока към тъканите. Освен това, този метод може би има противовъзпалителен ефект.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator