Начало
НачалоЗдравни новиниТерапията с антагонисти на витамин К е безопасна при пациенти над 80
Терапията с антагонисти на витамин К е безопасна при пациенти над 80 23 август 2011

Възрастта сама по себе си не трябва да бъде причина пациентите с предсърдно мъждене да не бъдат поставяни на стандартната профилактика срещу венозен тромбемболизъм и инсулт, докладват италиански лекари.

В голямо проучване било установено, че терапията с warfarin и други кумаринови деривати при пациенти над 80 е свързана с ниска честота на кървене.

Данните се базират на 4093 възрастни пациенти, приемащи тези препарати за тромбопрофилактика при предсърдно мъждене или след венозен тромбемболизъм. Всички пациенти били поддържани в границите на INR между 2.0 и 3.0.

Били докладвани 1.87 епизода на сериозно кървене на 100 пациентски години; 26 били фатални. Честотата на кървене била значително по-висока сред мъжете спрямо жените - 2.23 срещу 1.59/100 пациентски години, както и при пациентите над 85 години и при лекуваните по повод венозен тромбемболизъм..

Последващ анализ установил, че единствените фактори, независимо и силно свързани с риск от кървене, са история за предишно кървене, активен рак и падания.

Адекватното проследяване на анти-витамин К терапията позволява много възрастните пациенти да провеждат тромбопрофилактика, обобщават италианците.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator