Начало
НачалоНашето здравеМузиката намалява тревожността и подобрява настроението при пациентите с рак
Музиката намалява тревожността и подобрява настроението при пациентите с рак 11 август 2011

Слушането на музика може да има положителен ефект върху тревожността, болката, настроението и качеството на живот при пациентите с рак, сочи обзор.

Обзорът, включващ 30 проучвания и общо 1891 пациенти, сочи, че музикалната терапия също има положително влияние върху сърдечната и дихателна честота и кръвното налягане при тези пациенти.

Влияние се наблюдавало както при лечение от страна на тренирани музикални терапевти, така и при слушане на записана музика.

През последните две десетилетия се наблюдава голям интерес върху ефектите на музиката и музикалната терапия при пациенти с различни заболявания. Този тип терапия се използва при пациенти - възрастни и деца, преди хирургични процедури, както и за освобождаване на напрежението по време на химио- и лъчетерапия. Музиката се използва и за намаляване на страничните ефекти от терапията, за подобряване на настроението и функцията на имунната система.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator