Начало
НачалоЗдравни новиниНовооткрити гени потвърждават имунологичния механизъм на множествената склероза
Новооткрити гени потвърждават имунологичния механизъм на множествената склероза 12 август 2011

Голямо геномно проучване (GWAS) потвърждава 23-те вече открити генетични варианти, свързани с множествената склероза (МС) и посочва нови 29, които увеличават риска от неврологичното заболяване.

80% от новите генетични варианти, свързани с МС, са пряко свързани с работата на имунната система, обясняват авторите от University of Cambridge.

Откритието хвърля сянка към другата известна теория за патогенезата на МС - васкуларната теория. На базата на настоящите резултати, е ясно, че МС е главно имунологично заболяване. Освен това има данни за връзка между гените и околната среда.

Възпалението е първата стъпка към заболяването, което се последва от невродегенерация. Така теорията за хронична цереброспинална венозна недостатъчност става значително по-малко вероятна.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator