Начало
НачалоНашето здравеЗатлъстяването удвоява риска от подагра
Затлъстяването удвоява риска от подагра 15 август 2011

Затлъстяването е независим рисков фактор за подагра и свързано с по-ранна поява на заболяването, сочи проучване на лекари от университета Джон Хопкинс.

Авторите докладват, че при пациентите със затлъстяване подаграта се наблюдава средно с 3 години по-рано. Освен това заболяването настъпва още по-рано - с 11 години, при лицата със затлъстяване в ранна зряла възраст. Освен това, затлъстяването е свързано с два пъти повишен риск от развитие на подагра.

Главното значение на това проучване е, че повишеният адипозитет е силен рисков фактор за подагра. Имайки предвид че епидемията от затлъстяване все повече нараства в развитите страни, за подагра трябва да се мисли при всеки пациент със затлъстяване и остър артрит, независимо от възрастта.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator