Начало
НачалоЗдравни новиниLinaclotide - ефективен и безопасен при хронична констипация
Linaclotide - ефективен и безопасен при хронична констипация 10 август 2011

Експерименталният препарат linaclotide е безопасен и ефективен при редуцирането на чревните и абдоминални симптоми, свързани с хроничен запек. Това сочат резултатите на две фаза III плацебо-контролирани проучвания, публикувани тази седмица в New England Journal of Medicine.

В двете проучвания, 1276 пациенти с хронична констипация били рандомизирани на плацебо или linaclotide 145 μg или 290 μg веднъж дневно.

Главният краен резултат - 3 или повече пълни спонтанни чревни движения (ПСЧД) на седмица или повишение на с 1 или повече ПСЧД спрямо базовите стойности по време на поне 9 от общо 12 седмици, бил постигнат от 21.2% и 16.0% от пациентите, приемащи 145 μg доза. При 290-μg доза съответните стойности били 19.4% и 21.3%.

При плацебо групата само 3.3% и 6.0% постигнали крайния резултат.

Ефектите на препарата били бързи, още в рамките на първите 24 часа, и имали и все още били явни на седмица 16.

Пациентите докладвали подобрения в консистенцията на изпражненията, във влаганите усилия по време на дефекация и абдоминалните симптоми като раздуване и дискомфрот.

Най-честият нежелан ефект била диарията - най-често лека до умерена по тежест. Тя била причината 4.2% от активната група да прекратят участието в проучването (срещу 0.5% при плацебо групата).

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator