Начало
НачалоЗдравни новиниПоложителни резултати при daclizumab срещу множествена склероза
Положителни резултати при daclizumab срещу множествена склероза 09 август 2011

Резултатите на фаза 2b проучване сочат, че daclizumab намалява годишната честота на релапси при пациенти с множествена склероза. В проучването, известно още като SELECT, било установено, че 150-мг доза намалява тази честота с 54%, а 300-милиграмовата - с 50%.

Daclizumab е хуманизирано моноклонално антитяло, което се свързва с CD25 - рецепторна субединица, която се експресира с високи нива върху Т-клетките, които са абнормално активирани при автоимунни състояния, каквото е и множествената склероза.

Данни от предишни клинични проучвания сочат, че препаратът повишава нивата на CD56 NK клетки, които са насочени срещу активираните имунни клетки, но без да се нарушава общата функция на имунната система.

В проучването daclizumab бил свързан със силно намаляване на общия брой нови гадолиний-усилени лезии между седмица 8 и 24 (69% и 78% при двете дози), както и броя на новите или увеличаващите се Т2 хиперинтензни лези на година 1 (70% срещу 79%).

Проучването сочи още, че експерименталният агент намалява риска от прогресия на инвалидизацията с 57%.

Сериозни инфекции (2% срещу 0%), сериозни кожни лезии (1% срещу 0%) и нарушения в чернодробната функция (4% срещу <1%) се наблюдавали по-често при лекуваните с daclizumab спрямо плацебо.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator