Начало
НачалоЗдравни новиниUstekinumab - много добра опция при умерен до тежък псориазис
Ustekinumab - много добра опция при умерен до тежък псориазис 09 август 2011

Проучванията върху новото моноклонално антитяло срещу интерлевкини 12 и 23 ustekinumab (Stelara; Janssen Biotech) сочат, че препаратът има продължителна ефективност и благоприятно отношение полза/риск при пациенти с умерен и тежък псориазис.

Данните бяха представени на Лятната Академична Среща на Американската Академия по Дерматология в Ню Йорк.

Ustekinumab е одобрен за лечението на умерен до тежък псориазис, като ААД включи препарата в своето ръководство, публикувано във февруарския брой на Journal of the American Academy of Dermatology. Проучване, представено на настоящата среща сочи, че препаратът води до изчезване на симптомите, но не повлиява подлежащия болестен процес.

Редица проучвания продължават да анализират безопасността и ефикасността на ustekinumab.

Kenneth B. Gordon и колеги от NorthShore University Health System (САЩ) докладват, че голяма част от респондерите, при които терапията с препарата е спряна, отново се повлияват след 12-седмично повторно лечение, като 84-84% постигат Psoriasis Area and Severity Index (PASI) 75 на седмица 12.

Предикторите за отговор били по-ниското базово тегло и липсата на антитела срещу ustekinumab. Авторите не установили проблеми относно безопасността.

Tsen-Fang Tsai и колеги от National Taiwan University Hospital (Тайван) докладват, че препаратът има сходна ефикасност в азиатските и неазиатските популации с умерен до тежък псориазис.

Едно от най-важните открития, автор на което е Mark Lebwohl от Sinai School of Medicine (Ню Йорк) е, че ustekinumab може да бъде спрян и после започнат отново с ниска загуба на ефикасност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator