Начало
НачалоЗдравни новиниНова ваксина срещу хепатит С
Нова ваксина срещу хепатит С 08 август 2011

Френски изследователи разработиха нова ваксина срещу хепатит С, която засега е първата, имаща потенциала да предотврати инфекция с хепатитния вирус.

Към настоящия момент не съществува ваксина срещу вирусното заболяване, въпреки че някои компании разработват т.нар. "терапевтични ваксини", които са предназначени за вече инфектирани пациенти.

Последната ваксина е тествана успешно у мишки и маймуни, но не и при хора. Данните сочат, че ваксината индуцира производството на неутрализиращи антитела.

Антителата били ефективни срещу различни варианти на HCV, което означава, че ваксината би трябвало да бъде ефективна дори и след мутация на вируса.

Неутрализиращите антитела играят централна роля при повечето съществуващи ваксини срещу други заболявания, но досегашните опити за индуцирането им при хепатит С са неуспешни. Работата върху терапевтичните ваксини е съсредоточена върху Т-лимфоцитите.

Експерименталната ваксина използва вирусоподобни частици, които приличат на хепатитния вирус, но са неинфекциозни, тъй като не съдържат вирусен генетичен материал.

Комерсиалният интерес относно ваксините за хепатит С не е особен о голям. Тъй като главният пазар на една превантивна ваксина биха били развиващите се страни, големите фармацевтични компании не са много заинтересовани.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator