Начало
НачалоЗдравни новиниЕС одобри denosumab при рак с костни метастази
ЕС одобри denosumab при рак с костни метастази 29 юли 2011

Новият препарат denosumab (Xgeva, Amgen) бе одобрен от ЕС за употреба в 27-те страни членки при пациенти със солидни тумори и костни метастази. Индикациите са за превенция на патологични фрактури, облъчване на костите, хирургична интервенция върху костите и притискане на гръбначния мозък.

Скелетните поражения от костните метастази могат да имат много тежко протичане при пациентите рак, коментира д-р Диел от Института по Онкогинекология в Майнхайм, Германия. В клинични проучвания препаратът демонстрира продължителна протекция спрямо скелетни инциденти; освен това препаратът забавя и прогресията на болката. Тези фактори определено що повлияят качеството на живот на пациентите с напреднал рак.

Одобрението се базира на 3 клинични проучвания, при които denosumab се сравнява с бифосфоната золендронова киселина (Zometa, Novartis).

В проучването, проведено при пациенти с рак на гърдата (J Clin Oncol. 2010:28:5132-5139), както и при проучване с рак на простатата и костни метастази (Lancet. 2011; 377:813-822), бе установено, че densumab превъзхожда золедронат при намаляване на риска от свързани със скелетната система инциденти. В трето проучване при пациенти с други солидни тумори и мултиплен миелом и костни метастази (J Clin Oncol. 2011;29:1125-1132) пък бе доказано, че denosumab е поне сходно ефективен спрямо золедронат.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator