Начало
НачалоЗдравни новиниСтатин засилва антивирусния ефект на хепатит С терапията при някои пациенти
Статин засилва антивирусния ефект на хепатит С терапията при някои пациенти 28 юли 2011

Pitavastatin (Livalo), приложен задно с интерферон и ribavirin, може да подобри вирусния клирънс при пациенти с хроничен хепатит С и нарушен липиден метаболизъм, сочи японски доклад.

Изследователите установили, че pitavastatin подобрява честотата на продължителен вирусологичен отговор (неоткриваеми HCV-РНК нива 24 седмици след края на лечението) до 67% спрямо 48% при контролите.

Подобрението не било статистически значимо поради малкия брой включени участници - само 42. Тъй като били включени само пациенти с липидни нарушения, резултати не са приложими за инфектирани лица с нормален липиден метаболитен метаболизъм.

Pitavastatin понижава инсулиновата резистентност, която е свързана с нарушаване на отговора към терапията.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator